nieuws

Winter Station eerste grote evenement voor Spoorwegmuseum

Horeca

Vanaf 17 december is het Spoorwegmuseum omgetoverd in Winter Station. Winter Station is het eerste grote evenement dat het Spoorwegmuseum na de heropening op 5 juni jl. organiseert. Het museum hoopt hiermee twee keer zoveel bezoekers te trekken dan in ‘normale’ weken.

Bij Winter Station ligt de focus op de warmte en gemoedelijkheid die de winter te bieden heeft: besneeuwde daken, vuurkorven, blokhutten, glühwein, gepofte kastanjes, schaatsen, muzikanten en koren nemen de bezoeker mee naar een andere wereld. Voor jong en oud worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Van verhalen voorgelezen tot het geven van workshops.

Op vrijdagavond 16 december wordt Winter Station feestelijk geopend met een grootse optocht door de stad Utrecht. De kerstman, lampionnen, een levende kerststal, kinderen en hun ouders zullen vanaf het Gemeentehuis in optocht naar het museum lopen om daar het startschot te geven voor een Winter Station.

Ook is er een heuse ijsbaan die op het buitenterrein van het museum wordt neergezet.

Reageer op dit artikel