nieuws

Failliet VVV Flevoland nam te veel risico

Horeca

De stichting VVV Flevoland is de afgelopen jaren veel projecten begonnen zonder dat duidelijk was of er subsidie voor kwam. Mede hierdoor raakte de stichting in ernstige geldnood en dat leidde uiteindelijk tot het faillissement eerder deze maand.

Dit bleek woensdag uit een onderzoek van accountant Ernst & Young in opdracht van de provincie. Volgens de accountant onderbouwde en documenteerde de stichting de kosten die werden gemaakt voor projecten onvoldoende. Daarmee voldeed ze steeds niet aan de eisen voor het krijgen van subsidie en liep ze veel geld mis.

Met het vertrek van drie sleutelfiguren, onder wie de vroegere directeur, ging bovendien veel kennis verloren. Uit het onderzoek van de accountant komt ook naar voren dat de kwaliteit van de administratie van VVV Flevoland te wensen overliet.

Een andere oorzaak van het bankroet is volgens Ernst & Young een oude schuld van 160.000 euro die zwaar drukte op de begroting. Bovendien waren de inmiddels gesloten VVV-winkels verliesgevend en riep de instelling te laat de hulp in van de provincie.

Reageer op dit artikel