nieuws

Stalin-hotel’ voor 230 miljoen euro verkocht

Horeca

Het hotel Oekraïne in Moskou is voor omgerekend 230 miljoen euro van eigenaar verwisseld. Het hotel, gebouwd in de jaren vijftig, was eigendom van de stad Moskou. De in gotische stijl opgetrokken wolkenkrabber is in de jaren vijftig gebouwd in opdracht van de toenmalige Sovet-dictator Josef Stalin.

Het pand werd woensdag geveild. De hoogste bieder was het Russische bedrijf Biskvit, dat de belangen vertegenwoordigt van een groep bedrijven die in Moskou enkele winkelcentra bezit.

Eerder dit jaar werd het pand getaxeerd op 140 miljoen euro. De veiling begon bij een prijs van 128 miljoen euro. De nieuwe eigenaar moet er zeker 100 miljoen euro insteken om het te renoveren. Het hotel heeft 34 verdiepingen en 864 kamers.

Reageer op dit artikel