nieuws

Recreatiepark voor mens en paard in de planning

Horeca

In Rheezerveen (gemeente Hardenberg) komt een recreatiepark voor mensen en paarden. Liefhebbers van de hippische sport kunnen voortaan met hun paard op vakantie, meldden de initiatiefnemer en de gemeente Hardenberg dinsdag.

Recreatiepark voor mens en paard in de planning

Op het terrein van 8,5 hectare komen 48 appartementen en een manege te staan. ,,Het is bedoeld voor mensen die eens in een andere omgeving met hun eigen paard willen rijden”, zei Johan Clercq van de Horsetellerie Rheezerveen. Clercq spreekt van een uniek initiatief. Het recreatieterrein ligt naast een bosgebied. Op het terrein zelf kunnen circa 32 paarden ‘op vakantie’.

Op vakantie met je paard is elders ook al mogelijk, maar niet in één recreatiepark, meent toekomstig beheerder Tamara Dirckx-Klercq. ‘Je slaapt dan in een manege of je paard staat ergens ver weg in een weiland. Hier kun je luxe met je gezin terecht en je paard staat op een steenworp afstand.’

Reageer op dit artikel