nieuws

Anders Moberg naar het Midden-Oosten

Horeca

AMSTERDAM – De vertrekkende bestuursvoorzitter Anders Moberg van Ahold gaat na 1 juli zijn geld verdienen in het Midden-Oosten. De Zweed wordt de hoogste man bij Maijd Al Futtaim Group dat zetelt in de Verenigde Arabische Emiraten.

Anders Moberg naar het Midden-Oosten

Dat maakte het bedrijf maandag bekend. De onderneming houdt zich bezig met winkelcentra in het Midden-Oosten. Maijd Al Futtaim bestaat sinds 1992. Het eerste winkelcentrum opende in 1995 en inmiddels werken er 12.000 mensen bij het bedrijf.

Bijna twee weken geleden werd bekend dat Moberg opstapte bij het supermarktconcern Ahold. Dat besluit kwam in samenspraak met de raad van commissarissen. Moberg krijgt een jaarsalaris plus bonus mee, een bedrag van naar schatting ruim 3 miljoen euro. Dat voedt speculaties dat het vertrek niet vrijwillig was. Moberg begon 2003 bij Ahold nadat het bedrijf wankelde door fraude. Volgens bronnen wilde Moberg met Ahold Hema inlijven, maar staken de commissarissen hier een stokje voor.

Reageer op dit artikel