nieuws

Arrestaties in zaak dode banketbakker

Horeca

ROTTERDAM – De politie heeft twee Rotterdammers van 18 en 19 jaar aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de Rotterdamse banketbakker Albert de Heer. De politie en het Openbaar Ministerie zijn nog op zoek naar een derde verdachte, zo liet de politie dinsdag weten.

Arrestaties in zaak dode banketbakker

De 69-jarige banketbakker, woonachtig in Voorburg, werd op 21 februari in de ochtend overvallen. Zijn zoon vond hem dood in zijn zaak aan de Aert van Nesstraat in het centrum van Rotterdam. De overvallers waren er met een onbekend geldbedrag en zijn auto vandoor gegaan.

Mede door beelden van een bewakingscamera in de omgeving van de banketbakker en camera’s van OV-bedrijf RET kon de politie de identiteit van de verdachten vaststellen. De opnamen waren onder meer te zien in uitzendingen van Opsporing Verzocht en SBS6 en in de kranten. De uitzendingen leverden veel bruikbare tips op. De twee verdachten zijn donderdag aangehouden. Zij worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De derde verdachte, een 17-jarige Rotterdammer, is nog voortvluchtig.