nieuws

‘Bistroman’ Frans Fagel overleden

Horeca

Frans Fagel, een bekend lid uit de Fagel-dynastie, is overleden. ‘Francois Fagel’ werd gezien als de vader van de Nederlandse bistro en runde jarenlang het beroemde Utrechtse zaken Bistro Chez Francois en Salle à Manager Moustache. Afgelopen vrijdag overleed hij in het ziekenhuis.

‘Bistroman’ Frans Fagel overleden

Fagel verwierf als lid van de fameuze kookfamilie in de jaren zeventig bekendheid met zijn bistrozaken in Utrecht. Vooral studenten en kunstenaars waren veel geziene gasten in zijn zaken. Regelmatig kwam het voor dat schilders tegen overhandiging van een schilderij een maaltijd nuttigden in Bistro Chez Francois en later in Salle à Manager Moustache. Zijn huis in Duindorp in Utrecht was door allerlei verkregen schilderijen en kunstvoorwerpen een klein museum.

Totaal werkte Fagel 44 jaar als horecaondernemer in de Drieharingstraat in Utrecht. Hij stond daarbij bekend om zijn eenvoud, kwaliteit en betaalbare prijzen. Frankrijk liefhebber ‘Francois’, ook wel de vleesgeworden bistroman genoemd, werd daarbij vaak gezien als buitenbeentje van de Fagel-familie. Sinds april 2000 was hij restaurateur af.

Frans Fagel is 68 jaar geworden.

Reageer op dit artikel