nieuws

Dames stelen show op Biertapfinale

Horeca

Nooit eerder stonden er louter vrouwen op het podium in de finale van de Nationale Biertapwedstrijden. Tot dit jaar. Na een dag lang biertjes tappen en uitserveren was het Annelies Groenland van brasserie Cosy uit Hoorn die zich in de categorie individueel de beste biertapper van 2001 mocht noemen. Bij de teams gingen Els Bootsman en Silvia Lankamp van café Jo d’n Urste uit Valkenswaard met de hoofdprijs aan de haal.

Dames stelen show op Biertapfinale

Juryvoorzitter Maarten Linthout toonde zich kort na afloop van de 49e biertapfinale tevreden over het verloop van de wedstrijd. Het afgelopen jaar groeide de belangstelling voor ‘zijn’ wedstrijd enorm. Het aantal voorwedstrijden met meer dan 100 deelnemers steeg tot 21, en meer dan 4000 horecamensen schreven zich in.

Volgens Linthout was het niveau van de finale lager dan voorgaande jaren. ‘De winnaars zijn meer dan terecht, maar in de voorronden werd er niet al te best getapt.’’ De oorzaak hiervan kent de voorzitter niet. ‘Nee, de omstandigheden zijn niet anders dan voorgaande jaren of tijdens de voorronden in het land.’

Bij de individuen ging de tweede prijs naar Marco Bügel van café restaurant Hofsteenge uit Grolloo, Jaco Duvekot van dijkpaviljoen De Westkaap uit Westkapelle werd derde. In de categorie teams waren het Gilbert Roijen en Alaex Neven van Celebration uit Maastricht die als tweede eindigden. Bert Henkelman en John Boelens van café De Paternoster uit Den Bosch werden derde.

Reageer op dit artikel