nieuws

Delhaize benoemt directeur België

Horeca

BRUSSEL – Het Belgische supermarktbedrijf Delhaize heeft Michel Eeckhoudt benoemd tot hoogste baas in België. Het bedrijf heeft tevens zijn drogmetica-activiteiten van de hand gedaan.

Delhaize benoemt directeur België

Dat bleek vanmorgen bij de presentatie van de jaarcijfers van het bedrijf. Delhaize heeft het afgelopen jaar een nettowinst op de voortgezette activiteiten geboekt van 425,6 miljoen euro. Dat was 12 procent meer dan in 2005. Op de beëindigde (Tsjechische) activiteiten werd een verlies van 65,3 miljoen euro geleden.

De bekendmaking van de cijfers werd met enig wantrouwen bekeken door de vakbonden, omdat vlak ervoor een vergadering was belegd. Hierdoor ontstond de indruk dat er een grote mededeling aan zat te komen. Dat bleek niet het geval. Delhaize verkoopt de schoonheids- en verzorgingsketen DI voor 33 miljoen euro aan Distripar. gaat. DI beschikt over een Belgisch netwerk van 90 eigen winkels en 42 winkels onder franchise en boekt een omzet van 95 mln euro.

Reageer op dit artikel