nieuws

Frankrijk produceert minder ganzenlever

Horeca

Frankrijk heeft vorig jaar voor het eerst in twintig jaar minder ganzen- en eendenlever geproduceerd. Met een vermindering van vier procent tot 16.500 ton willen de producenten hun voorraden verkleinen, zo is woensdag vernomen van het Franse ministerie van Landbouw.

Frankrijk produceert minder ganzenlever

De prijs van de door dierenbeschermers gewraakte lekkernij in restaurants lag op 19 euro per kilo, iets minder dan in 2002. De Fransen eten er steeds meer van. Was dat aan het begin van de jaren tachtig per hoofd van de bevolking 80 gram, vorig jaar was dat 280 gram.

Het merendeel van de productie, 97 procent, bestaat uit eendenlever. Ongeveer 2600 ton ging vorig jaar naar het buitenland, waarvan de helft naar landen van de Europese Unie. Buiten de EU waren Zwitserland en Japan de grootste afnemers.

Reageer op dit artikel