nieuws

Gerrit van der Valk overleden

Horeca

Horecaondernemer Gerrit van der Valk is dinsdagmiddag in Spanje overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie gezegd. Van der Valk (80) overleed na een hersenbloeding. Hij was al geruime tijd ziek. Hij wordt waarschijnlijk na het weekeinde in Nederland begraven.

Gerrit van der Valk overleden

Gerrit van der Valk was de grote man achter de stormachtige ontwikkeling van familiebedrijf. Gerrit van der Valk kampte al enige jaren met gezondheidsproblemen.

Van der Valk leed al geruime tijd aan een ziekte waardoor hij een tekort had aan rode bloemlichaampjes. In een paginagroot interview in De Telegraaf in 2007 gaf hij aan dat zijn ademhaling werd geholpen door een machine vanwege capaciteitsafname van de longen. Door zijn luchtproblemen mocht hij niet meer vliegen en verbleef nagenoeg constant in zijn villa in Marbella.

‘De artsen gaven mij het advies dat de lucht aan zee beter is. En ze gaven mij ook het advies dat ik niet met andere mensen in een groot vliegtuig moet gaan zitten. Als ik word aangestoken, dan helpen pillen niet meer’, aldus Van der Valk in 2007 in het bewuste interview.

Bekijk hier twee documentaires over Gerrit van der Valk

Gerrit van der Valk stond aan de wieg van de explosieve groei van het familiebedrijf. Het Van der Valk-concern telt momenteel 55 vestigingen in eigen land en is jaarlijks goed voor een omzet van 520 miljoen euro. Buiten Nederland heeft het bedrijven in Duitsland, België, Frankrijk en Spanje.

Gerrit van Valk kreeg verder landelijke bekendheid toen in 1982 zijn vrouw Toos werd ontvoerd. Na betaling van 13 miljoen gulden werd zijn vrouw enkele dagen later weer vrijgelaten. In 1994 kwam hij andermaal groot in het nieuws. Gerrit van der Valk werd opgepakt op verdenking van belastingontduiking.

Reacties

Eerdere berichten over Gerrit van der Valk

Reageer op dit artikel