nieuws

Gotovina vast door hotelregistratie

Horeca

De jarenlang voor het Joegoslavië-Tribunaal voortvluchtige Kroaat Ante Gotovina is van de week opgepakt dankzij de eenvoudige registratie van hotelgasten voor de plaatselijke politie. Gotovina werd opgepakt in hotel Bitácora op het toeristeneiland Tenerife.

Gotovina vast door hotelregistratie

Het Spaanse dagblad El País meldde vrijdag dat het formuliertje dat Gotovina in zijn hotel bij aankomst vijf dagen eerder moest invullen de sleutel tot zijn aanhouding is geweest.

Het hotel Bitácora bij Santa Cruz de Tenerife op de Canarische Eilanden leverde de papiertjes met nieuwe gasten bij de politie in en de Kroaat ‘Kristian Horuat’ trok de aandacht van de politie. Woensdagavond arresteerde die ‘Horuat’ die met een vriend dineerde. Het was inmiddels zonneklaar dat het om Ante Gotovina ging, die gezocht wordt wegens oorlogsmisdaden in het destijds etnische Servische deel van Kroatië in 1995.

Reageer op dit artikel