nieuws

Horeca getroffen door nieuwjaarsincidenten

Horeca

De horeca is het toneel geweest bij de vele nieuwjaarsincidenten van de afgelopen jaarwisseling. Zo moest de politie ingrijpen bij rellen en gevechten in horecagelegenheden en kon de brandweer in Zwolle niet voorkomen dat café Wapen van Overijssel in vlammen opging. Een overzicht.

Horeca getroffen door nieuwjaarsincidenten

Het Zwolse café aan de Veemarkt brandde in de nacht van maandag op dinsdag volledig af. Naast het horecabedrijf gingen ook woongelegenheden boven het café verloren. Mogelijk is daar de brand ontstaan, melden getuigen. Andere getuigen zeggen dat het vuur ontstond in de caféruimte.

Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. De brandweer verricht nog metingen. Het gebied rondom het café is afgezet, meldt De Stentor.

Vuurwerkgooier

Een horecagelegenheid in Winterswijk werd door de politie ontruimd na diverse vechtpartijen. Vier inwoners van Winterswijk zijn aangehouden wegen mishandeling en belediging.

In Gouda werd een 25-jarige inwoner van de stad aangehouden op verdenking van vernieling van caféruiten. In het Gelderse Ruurlo gooide een man vuurwerk in een café, waarna een woordenwisseling tussen de uitbater en de vuurwerkgooier ontstond. De man is daarna aangehouden.

Schietparij

In Rotterdam raakten bij een schietpartij bij een café twee mensen licht gewond. Dat heeft de politie laten weten. Kort na de schietpartij hield de politie twee verdachten aan.

In Assen zorgde het Van der Valk hotel voor de opvang van geëvacueerde bewoners van een appartementencomplex. Ruim dertig mensen moesten wegen sterke rookontwikkeling worden geëvacueerd. Ze zijn opvangen bij Van der Valk.

In Terneuzen werd een portier van een discotheek mishandeld door meerdere jongeren. De politie had uren nodig om de gemoederen in de Zeeuwse stad tot bedaren te brengen.

All Stars>

Verder ging bij een brand in Durgerdam de sportkantine van de tv-serie All Stars verloren. Behalve voetbalhonk was het ook een feestzaal voor de Durgerdammers.

De jaarwisseling verliep op veel plaatsen in het land onrustig. De politie pakte honderden mensen op voor onder meer vernieling, mishandeling en brandstichting. Op sommige plaatsen werd met vuurwerk naar hulpdiensten gegooid. In het noorden en oosten van het land veroorzaakte dichte mist overlast.

Reageer op dit artikel