nieuws

Horecaondernemers Cadzand in opstand

Horeca

Horecaondernemers in het Zeeuwse Cadzand-Bad zijn de willekeur van gemeente Sluis spuugzat. Ze vormen een front en eisen gelijke behandeling voor iedereen.

Horecaondernemers Cadzand in opstand

‘Ondernemers die op goede voet staan met de gemeente krijgen alles met elkaar’, zegt Tiny de Luyster van de snackbar in het dagjescentrum. ‘Anderen moeten jaren wachten en worden zoet gehouden met loze beloften.’

De nieuwe wethouder voor ruimtelijke ordening Maria Le Roy kan daar volgens De Luyster geen verandering in brengen. ‘De belangen liggen al jaren vast’, zegt ze in dagblad PZC.

De Luyster spreek ook namens andere ondernemers in het dagjescentrum als ze zegt dat willekeur troef is. ‘Hotel De Wielingen mocht uitbreiden omdat het buiten het nog vast te stellen bestemmingsplan viel, maar een andere ondernemer mag geen parkeerterrein aanleggen juist omdat het buiten datzelfde bestemmingsplan ligt. We snappen er niets meer van.’

Regeling

Door een nieuwe regeling van de gemeente Sluis mogen hoteliers in Cadzand voor elke nieuw gebouwde hotelkamer ook een appartement bouwen om extra inkomsten te genereren. De eigenaar van De Wielingen kan nu 140 appartementen bouwen, terwijl er voor andere ondernemers niets geregeld is. Oneerlijk, meent De Luyster: ‘Hij verwerft hiermee een onaanvaardbare voorsprong.’

De nieuwe wethouder voor ruimtelijke ordening Maria Le Roy hoopt dat ze het voordeel van de twijfel krijgt, en beweert geen vriendjespolitiek te gaan bedrijven: ‘Ik heb met niemand een verleden.’

Zie ook: