nieuws

Indrukwekkende 3d-show in De Fabrique

Horeca

Ter gelegenheid van het verschijnen van de NOG-kunstcatalogus had het SNS REAAL Fonds, als financier achter de kunstcollectie, 350 kopstukken uit de Nederlandse kunstwereld uitgenodigd voor de boekpresentatie in De Fabrique in Utrecht. Een kunstige avond met (jammer genoeg) een hoog toespraakgehalte, maar wel met een zeer indrukwekkende 3d-show van de catalogus.

Indrukwekkende 3d-show in De Fabrique

De Fabrique had samen met SNS REAAL goed nagedacht over het idee achter de kunstcollectie. De NOG-collectie bestaat uit ruim 300 kunstwerken van bekende en minder bekende kunstenaars en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De collectie is dus reizend en juist dat idee had De Fabrique goed verwoord en verbeeld. Het boek werd dan ook gepresenteerd in een ‘reiskistje’. Op de bijzondere industriële locatie in Maarssen liepen de gasten bij aankomst tussen de oude fabrieksgebouwen door naar de ingang, onderweg geconfronteerd met uitspraken van kunstenaars. Bij de ingang stonden zeecontainers, waarin de kistjes met boeken vervoerd waren. De grote Coprahal van De Fabrique, waar ooit kokosnoten werden opgeslagen, was goed gevuld. Opvallend was het enorme podium, waar helaas de ene toespraak de andere opvolgde. Met gelukkig wel een imposante climax. Ter presentatie van het boek verscheen een indrukwekkende en zeer realistische 3d-show van MediaLusion. Helaas was het 3d-deel van de avond niet vast te leggen op een 2d-fotocamera, daar had je dus bij moeten zijn. Wel opvallend dat de Nederlandse kunstwereld met open mond toekeek. Meer over het evenement en de 3d-vertoning in FZ nummer 4.

Reageer op dit artikel