nieuws

Kees beste ijssalon van Nederland

Horeca

IJssalon Kees is IJssalon van het Jaar. De ijssalon uit Geldrop won zowel de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscoupe. Een uniek gegeven, want voor het eerst in 12 jaar ging één ijssalon met twee prijzen aan de haal.

Kees beste ijssalon van Nederland

Bij de ijswedstrijd om de Gouden IJsspatel werd salon Theo Clevers in Arcen tweede en Eric Nijkamp van IJs van Columbus in Amstelveen derde. De wedstrijd vond plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Oud-ijskoningin Yvonne van Gennip reikte de prijzen uit.

Over de ijsbeurs nieuwe stijl, voor het eerst geïntegreerd met de Bakkerij Dagen, hebben ‘ijskopstukken’ Albert Zuurveld en Maarten Colijn gemengde gevoelens. ‘Het is leerzaam om te kijken hoe andere branches zo’n beurs aanpakken. Verder profiteren de ijsleveranciers van het aantal bezoekers dat vele malen hoger ligt dan bij de oude, specifieke IJsvak in Vianen’, aldus Colijn in een eerste reactie.

Zuurveld ziet nog behoorlijk wat verbeterpunten richting volgend jaar. Zuurveld: ‘Het parkeerbeleid is slecht. Daar komt het slechte weer nog bij. Verder is het organisatorisch slecht geregeld. Zo is het bijvoorbeeld jammer dat niet alle ijsjongens bij elkaar staan. We missen nu een familiesfeer.’

Uitslag IJssalon van het Jaar 2005
1. IJssalon Heddeke Kees, Geldrop (Heddeke Kees)
2. IJssalon Clevers, Arcen (Tom Vaessen)
3. IJssalon Hartentroef, Someren (Eric van Enckevort)

Meer weten over ijs? Ga naar ons ijsdossier!

Reageer op dit artikel