nieuws

Nieuwe dartheld bezorgt caféhoudster ‘hartverzakking

Horeca

De sensationele overwinning van de nieuwe Nederlandse dartheld Jelle Klaasen in Frimley Green heeft niet alleen de dartsport nog beter op de kaart gezet. In één klap is ook café ’t Raedthuijs in Alphen wereldnieuws. ‘Jelle bezorgt me een hartverzakking.

Nieuwe dartheld bezorgt caféhoudster ‘hartverzakking

Caféhoudster Brenda van Mierlo is uitzinnig over het optreden van de jongste toernooiwinnaar ooit, die in de finale met 7-5 de regerend kampioen Raymond van Barneveld versloeg. ‘Dat hij het zo goed doet is ongelooflijk. Jelle bezorgt me echt een hartverzakking’, aldus Van Mierlo in het AD.

Het bruine cafeetje zat afgelopen week bomvol met dolenthousiaste dorpsgenoten van de 21-jarige Klaasen. Daar kwamen afgelopen weekend nog cameraploegen, verslaggevers en fotograven bij. ’t Raedthuijs kolkte van opwinding door het optreden van Jelle Klaasen en tot diep in de nacht, of beter gezegd tot ’s ochtends vroeg, draaide de feestmuziek op volle toeren.

Anderhalve week geleden gooide Klaasen nog wat pijltjes in het café tegenover de kerk. Met caféhoudster Van Mierlo sprak hij nog over het aanstaande WK. ‘Het is al fantastisch dat je naar Lakeside gaat. Iedere rond die je meepakt, is mooi meegenomen’, sprak Van Mierlo ‘Snelle Jelle’ moed in.

Voor horecaondernemers kan het succes van de Nederlandse darters verstrekkende gevolgen hebben. Voorgaande overwinningen van Van Barneveld zorgden ervoor dat de kroegsport enorm aan populariteit won. Met een volledig Nederlandse finale op het WK is het niet ondenkbaar dat cafés een grote toestroom aan dartliefhebbers kunnen verwachten de komende tijd.

Huldiging
De huldiging van de topdarter vond maandagavond plaats in een andere Brabantse horecazaak, in partycentrum-café De Apollo in Vlijmen. Daar gooit Klaasen tegenwoordig zijn pijltjes bij dartclub Broken Arrows. Drie maal per week is de nieuwbakken dartkampioen te vinden in deze Brabantse kroeg om samen met zijn teamgenoten te trainen. Ook hier was het café bomvol met feestende gasten. Op televisie was te zien dat bierbrouwer InBev voor de huldiging de biervoorraad met een grote vrachtwagen kwam aanvullen.