nieuws

Omzetgroei voorspeld voor horeca in 2011

Horeca

De Rabobank voorspelt een kleine omzetgroei van 2,3 procent voor de horeca en recreatiemarkt in 2011. Het gat dat de recessie in de Nederlandse economie heeft geslagen wordt kleiner, maar is nog niet gedicht, zegt de bank.

Omzetgroei voorspeld voor horeca in 2011

Het afzetvolume stijgt volgens de Rabobank dit jaar met 0,4 procent. Prijzen gaan met 1,9 procent omhoog. De omzet met 2,3 procent. Dit blijkt uit de sectorprognoses van de bank.

Geen krachtig herstel

‘Van een krachtig herstel in de horeca is geen sprake. Onzekerheid onder consumenten remt de bestedingen. Voor een deel van de restaurants en cafés blijft herstel in 2011 dan ook uit. Bedrijven die zich richten op de zakelijke markt, zoals de hotellerie, merken wel verbetering.’

De verblijfsrecreatie is ook het komend jaar relatief stabiel meent de Rabobank. In de wellness, fitness en golfbranche is het aanbod sneller toegenomen dan de vraag waardoor er sprake is van een verdringingsmarkt.

Voor alle sectoren in Nederland, behalve de bouw, voorspelt de Rabobank omzetgroei.

Reageer op dit artikel