nieuws

Tweede brand in korte tijd treft disco Rodenburg

Horeca

Een uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag discotheek De Rodenburg in het Gelderse Beesd vrijwel volledig verwoest. Het was de tweede keer in een half jaar dat de discotheek door brand werd getroffen.

Tweede brand in korte tijd treft disco Rodenburg

Op het moment dat de brand uitbrak, waren er geen mensen binnen. Er vielen geen gewonden. In een aangrenzend woonhuis bevonden zich twee volwassenen en twee kinderen. Zjj konden zich tijdig in veiligheid stellen.

De brandweer zette 45 brandweerlieden in bij de bestrijding van het vuur. Om kwart over twee ’s nachts klonk het sein brand meester. Het woonhuis liep geen schade op. De brand brak vermoedelijk uit in een verbouwde koepel op de bovenverdieping. De oorzaak is niet bekend.

Discotheek Rodenburg kan tweeduizend bezoekers ontvangen en is daarmee één va de grootste disco’s in de regio. Volgens eigen zeggen is het de grootste disco van Midden-Nederland.