nieuws

Vakantiebaan in horeca populair bij jeugd

Horeca

De horeca is voor jongeren de leukste branche om in te werken. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoek Vakantiewerk Monitor 2004 in het AD van zaterdag. 21 Procent van de jongeren wil graag een vakantiebaantje in de horeca.

Vakantiebaan in horeca populair bij jeugd

Jongeren willen niet alleen geld verdienen, het werk moet ook leuk zijn. Een baantje in een café of restaurant pas prima in dat profiel. ‘Het is op de een of andere manier cool om in de horeca te werken’, zegt David Gribnau van uitzendbureau Randstad in het AD als reactie op de onderzoekscijfers.

Werken in een winkel staat bij jongeren met 20 procent op nummer twee. Een kantoorbaan scoort 12 procent. Op nummer elf in de banenhitlijst, met 2 procent, staat het werken in de catering.

Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt blijken scholieren en studenten nu al massaal op jacht naar een leuke vakantiebaan. De angst bestaat dat de leukste baantje om vakantiegeld te verdienen straks weg zijn.

Reageer op dit artikel