nieuws

Vlaamse stormloop op Zeeuwse drogisten

Horeca

HULST – Zes bussen vol Belgen komen morgen naar het Zeeuwse Hulst om paracetamol. Hun stormloop op winkels van Kruidvat, Etos, Trekpleister en apotheken is een protest tegen de hoge prijzen van pijnstillers in België.

Vlaamse stormloop op Zeeuwse drogisten

Dat meldt NRC Handelsblad. De Vlaamse sociaal-culturele vereniging KWB organiseert de reis. Volgens hen is paracetamol gemiddeld in België vier tot vijf keer zo duur als in Nederland. De drogisterijen in Hulst hebben extra voorraad pijnstillers aangelegd.

Etos heeft zelfs een aparte hoek voor de Vlaamse klanten aangelegd. De Belgen worden door de burgemeester ontvangen en ontvangen een plattegrond waar alle verkooppunten van pijnstillers op staan aangegeven. Aan het eind van de dag krijgen ze een gratis drankje. De hoge prijs van pijnstillers is volgens KWB het gevolg van de macht van de farmaceutische industrie in België,

Reageer op dit artikel