nieuws

Vragenregen over precarioheffing

Horeca

Er zijn de laatste twee weken veel vragen van horecaondernemers over de heffingen precario en reclamebestedingen. De vragen gaan vooral over de onduidelijkheid van de aanslagen en over het gehanteerde tarief.

Vragenregen over precarioheffing

Dat meldt Koninklijk Horeca Nederland (KHN) op haar site. KHN heeft naar aanleiding van de vragenregen een aantal zaken nader bekeken. Daaruit is gebleken dat veel aanslagen onduidelijk zijn en dat niet helder is gespecificeerd wat er precies wordt aangeslagen en welk tarief is gehanteerd.

KHN meldt dat ze voor horecaondernemers een brief kan sturen naar de gemeentelijke belastingdienst met het verzoek om verduidelijking. Dit loont want voor twee leden hebben wij inmiddels voor elkaar gekregen dat de aanslag werd herzien in het voordeel van de ondernemer, aldus Horeca.org.