nieuws

Weduwe Wal-Mart-oprichter overleden

Horeca

BENTONVILLE – Helen Robson Walton is donderdagavond thuis overleden. De weduwe van Wal-Mart-oprichter Sam Walton is 87 jaar oud geworden.

Weduwe Wal-Mart-oprichter overleden

Dat heeft Wal-Mart bekendgemaakt. De op 3 december 1919 geboren Helen Robson Walton trouwde op Valentijnsdag 1943 met Sam. Haar echtgenoot overleed in 1993 op 72-jarige leeftijd. Haar kapitaal bij overlijden wordt geschat op 16,4 miljard dollar.

Helen Robson Walton speelde een belangrijke rol bij de stichting van wat het grootste retailimperium ter wereld zou worden. Na de terugkeer van haar man uit de Tweede Wereldoorlog begonnen ze in Newport, Arkansas een kleine winkel. In 1962 opende de eerste Wal-Mart. Walton was afgestudeerd aan de universiteit van Oklahoma.

Reageer op dit artikel