nieuws

Wéér fors minder uitgegeven in horeca

Horeca

De bestedingen in de horeca zijn in het tweede kwartaal van 2009 nog verder teruggelopen. Dit heeft het CBS bekendgemaakt. De totale krimp van de economie in het tweede kwartaal bedroeg 5,1 procent, de grootste daling sinds de Tweede Wereldoorlog. In de categorie ‘commerciële diensten’ waar de horeca toe behoort, bedroeg de terugval 8,5 procent.

Wéér fors minder uitgegeven in horeca

In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de terugval in de commerciële diensten 8,6 procent becijferde het CBS. Naast de bestedingen in de horeca werd ook fors minder gespendeerd aan vliegreizen.

In totaal besteedden huishoudens in het tweede kwartaal 2.6procent minder dan een jaar eerder. Een daling die nagenoeg gelijk is aan die in het eerste kwartaal van 2009.

Ten opzichte van een kwartaal eerder kromp de Nederlandse economie in het tweede kwartaal van 2009 met 0,9 procent. Dit is het vijfde kwartaal op rij met negatieve kwartaal-op-kwartaalgroei. Een zo lange aaneengesloten periode van negatieve groei is niet eerder door het CBS gemeten.

Reageer op dit artikel