Dat maakte Zandboer (57) gisteren bekend op de tweede dag van de Horecavakbeurs Brabant tijdens de wedstrijd om de Zilveren Garde. ‘Ik organiseer de wedstrijden nu 22 jaar. Het is veel te gevaarlijk om de organisatie van de wedstrijden voor een groot deel bij één persoon neer te leggen. Als er met mij iets gebeurt, is de kans groot dat er geen wedstrijden meer zijn.’
Zandboer liet onlangs in een interview in Misset Horeca doorschemeren dat hij het stokje graag wil overdragen aan andere organisatoren. ‘Na het artikel ben ik in gesprek geraakt met de Alliance. Het zou fantastisch zijn, wanneer die club het gaat overnemen. Dan is direct de kans groter dat toprestaurants deelnemen aan de kookwedstrijden. Die laten het nu toch een beetje afweten. Mogelijk dat topbedrijven bang zijn om gezichtsverlies op te lopen. Maar dat is onzin. Wedstrijdkoken is een uitdaging’, aldus Zandboer.
De wedstrijden die Zandboer jaarlijks tijdens de beurs organiseert zijn de strijd om de Zilveren Champignon, Contente Mens, de Zilveren Garde en de NCK Uncle Ben’s Ring. Tijdens de wedstrijd om de Zilveren Garde deden slechts zeven jonge deelnemers mee. Daarbij zaten twee deelnemers van restaurant Het Huys van Voskens in Tilburg, het restaurant van Zandboer zelf.