nieuws

Efteling blijft nummer 1 in Top 50 Dagattracties

Horeca

De Efteling, jaarlijks goed voor een horecaomzet van €56,1 miljoen, blijft op nummer 1 in de Top 50 Dagattracties. In de lijst staan onder andere attractieparken, dierentuinen, musea, zwembaden en recreatiegebieden uit heel Nederland die entree heffen.

Efteling blijft nummer 1 in Top 50 Dagattracties

In samenwerking met NBTC Holland Marketing heeft Respons de ‘Top 50 Dagattracties’ voor 2012 uitgebracht. Net zoals voorgaande jaren staat de Efteling, met ruim 4,2 miljoen bezoeken, op de eerste plaats.

De dagattracties in de top vijf zijn dezelfde als vorig jaar, alleen de volgorde is iets gewijzigd. De Efteling is met ruim 4,2 miljoen bezoeken de best bezochte dagattractie. Het aantal bezoeken aan het Van Gogh Museum nam iets af door de tijdelijke sluiting in verband met de verbouwing, maar het museum behoudt de tweede plaats met ruim 1,4 miljoen bezoeken.

Burgers’ Zoo staat net als vorig jaar op de derde plek. Attractiepark Slagharen en Diergaarde Blijdorp ruilen van plek; Slagharen staat op de vierde plaats en Blijdorp op de vijfde.

Verder staan er veel bekende namen zoals Rijksmuseum Amsterdam (9), Keukenhof (11) en Madurodam (19) op de lijst. Nieuwkomers in de top 50 zijn Sport- en Belevingscentrum De Scheg (25), Scheepvaartmuseum (39) en Gemeentemuseum Den Haag (47). Linnaeushof sluit de lijst af met zo’n 300.000 bezoeken.

Nederland telde in 2012 – net zoals in 2011-  negen dagattracties die één miljoen of meer bezoekers registreerden. In totaal zijn er in 2012 bijna 38 miljoen bezoeken gerealiseerd bij de vijftig dagattracties. Dat is een stijging van ruim 2,7% ten opzichte van de Top 50 Dagattracties van vorig jaar.
Met een horecaomzet van €56,1 miljoen staat De Efteling op plaats 22 in de Misset Horeca Top-100, de ranglijst van grootste bedrijven en merken in de horeca. Efteling staat bekend om z’n aantrekkelijke horecaconcepten en zag de horecaomzet in 2012 met €6 miljoen toenemen ten opzichte van 2011.

Reageer op dit artikel