nieuws

SnowWorld gaat naar de beurs

Horeca

SnowWorld gaat naar de beurs. De uitbater van skihallen wordt overgenomen door Fornix BioSciences, een beursgenoteerde onderneming zonder activiteiten, dat zich omdoopt in SnowWorld.

SnowWorld gaat naar de beurs
website SnowWorld

De overname en beursgang zijn dinsdag 29 oktober bekendgemaakt en vindt plaats via een zogeheten omgekeerde overname, waarbij SnowWorld de beursnotering van Fornix overneemt.

Aandelen en lening

Deze overname heeft een waarde van €20 miljoen en wordt gefinancierd via de uitgifte van nieuwe aandelen en een lening van SnowWorld aan Fornix.

Fornix is grotendeels in handen van Value8, de investeringsmaatschappij van voormalig beleggersvoorman Peter Paul de Vries.

Het bedrijf is al ruim twee jaar een lege beurshuls. De laatste activiteiten van het voormalige biotechnologiebedrijf werden in april 2011 verkocht.

Top 100 grootste bedrijven

SnowWorld staat op plaats 46 in de Misset Horeca top 100 van grootste bedrijven en boekte de afgelopen drie jaar een jaaromzet van ruim €25 miljoen met zijn skihallen in Landgraaf en Zoetermeer en de aanverwante hotels, cafés en restaurants.

Het bedrijf realiseerde in het eind september afgesloten vorige boekjaar een bedrijfsresultaat (ebitda) van €8,5 miljoen. De afgelopen jaren is de aan vastgoed gerelateerde schuld teruggedrongen tot €43 miljoen.

Zoetermeer uitbreiden

Volgens Fornix heeft SnowWorld goede kansen om de omzet en winst verder te laten groeien. In dat kader zijn er onder meer plannen om de derde piste in Zoetermeer uit te breiden en wil SnowWorld slecht renderende ski-accommodaties overnemen, om die weer winstgevend te maken.

SnowWorld werkt ook aan vestigingen in Barcelona en Parijs. Aandeelhouders van Fornix stemmen op 10 december over de voorgenomen transactie.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel