nieuws

McDonald’s verstevigt nummer één positie Top 100

Horeca 11111

Dat McDonald’s wederom op één staat in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken is geen verrassing. Maar dat het verschil met nummer twee Van de Valk zó groot is hadden we niet verwacht. Met een omzet van 732 miljoen euro is McDonald’s (in omzet) met afstand het grootste horecabedrijf van Nederland. De gele M zag de eigen omzet met een slordige 60 miljoen toenemen ten opzichte van 2015.

McDonald’s verstevigt nummer één positie Top 100

Het verschil tussen McDonald’s en Van der Valk is opgelopen tot exact 100 miljoen euro, waar vorig jaar het verschil nog ‘slechts’ 68,8 miljoen was. Het gat tussen de twee begint onoverbrugbare proporties aan te nemen. Van der Valk groei hard en bouwt het ene na het andere hotel. McDonald’s lag juist jaren onder vuur vanwege innovatieluiheid. Iets wat de laatste twee jaar helemaal is goedgemaakt, met de introductie van table service, McCafé, Salad Bar en binnenkort bezorging aan huis.

De top 100 samen is dit jaar goed voor 6,87 miljard, waar McDonald’s met 732 miljoen dus dik 10 procent van voor haar rekening neemt. Hekkensluiter in de Top 100 is Blooming in Bergen, met 7,6 miljoen. De honderd bedrijven samen bieden werk aan 124.000 mensen, net zoveel als de stad Zwolle inwoners heeft.

120 bedrijven

Jaarlijks stelt de redactie van Misset Horeca de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken samen. Zo’n 120 bedrijven krijgen een formulier waarop ze omzet, aantal vestigingen en medewerkers, rapportcijfers, investeringsplannen en zakelijke hoogte- en dieptepunten kunnen invullen.

De Top 100 is een rangschikking naar f&b- en logiesomzet in Nederlandse vestigingen over het voorgaande jaar. De ranglijst is op maandag 22 mei bekendgemaakt op het bijbehorende evenement in De Efteling.

 

Bekijk hier de complete Horeca Top 100 2017

Heeft uw bedrijf meer dan 7,5 miljoen euro omzet, of verwacht u dat in 2017 te gaan bereiken? Laat het ons weten en wellicht staat u volgend jaar ook in de Top 100.

Reageer op dit artikel