nieuws

Siep de Vries van De Stripe is Meest Markante Horecaondernemer Friesland 2018/2019

Horeca 357

Siep de Vries van Hotel Restaurant de Stripe in Wijnjewoude is gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Friesland. Siep de Vries stond met Erik Houter, eigenaar van Gestrand op Vlieland, in de regionale finale.

Siep de Vries van De Stripe is Meest Markante Horecaondernemer Friesland 2018/2019

De twee Friese horecaondernemers – Siep de Vries en  Erik Houter – gaven tijdens de finale een presentatie, waarna het publiek hun stem kon uitbrengen. Juryvoorzitter Maarten Wessels maakte bekend dat Siep de Vries de winnaar is. Hij mag zich de komende 1,5 jaar de Meest Markante Horecaondernemers van Friesland noemen.

Juryvoorzitter Maarten Wessels: ‘Siep de Vries stelde zich in de gesprekken kwetsbaar op. Deze 32-jarige ondernemer is maatschappelijk en sociaal betrokken en vervult met zijn bedrijf De Stripe een ultieme dorpsfunctie. Zo heeft hij afhaal- en bezorgmaaltijden voor ouderen en creëert hij voor zijn medewerkers doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Siep de Vries kan hierdoor met zijn team, dat bestaat mensen van verschillende leeftijd, flexibel te toekomst tegemoet. De Vriesis een inspirerend voorbeeld voor anderen. Ik ben dan ook blij dat hij is gekozen tot Meest Markante Horecaondernemers van Friesland voor 2018/2019.’

Wie nog meer?

Wie nog meer?

Siep de Vries

Een beoordelingscommissie heeft 11 genomineerden bezocht en daaruit zijn 2 finalisten gekozen. Deze twee finalisten zijn de afgelopen weken bezocht door de jury. Deze jury bestond naast juryvoorzitter Maarten Wessels uit: Geert Bosman (winnaar van de Meest Markant Verkiezing Fryslân 2016), Zander Lamme en Tom Valk. De jury beoordeelde de twee finalisten op onder meer originaliteit en vernieuwing.

Op 15 oktober gaven ze een presentatie, waarna het publiek mocht stemmen. En daaruit kwam duidelijk naar voren dat Siep de Vries dé Meest Markante Horecaondernemer van Friesland 2018/2019 is.

Toelichting Meest Markante Horecaondernemer

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseert elke twee jaar de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. Deze prijs kennen ze toe aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Ondernemers die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn. Op deze manier stimuleert KHN innovatie onder horecaondernemers.

De Meest Markant-verkiezing begint bij regionale verkiezingen in veertien regio’s. Uit de veertien winnaars wordt in het najaar van 2019 de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen.


 

Reageer op dit artikel