Succesvol met duurzaam ondernemen? Inschrijving Gaia Green Awards geopend

Succesvol met duurzaam ondernemen? Inschrijving Gaia Green Awards geopend

Succesvol met duurzaam ondernemen? De inschrijfperiode voor de Gaia Green Awards 2019 is geopend. Restaurants, hotels en strandpaviljoens in Nederland en België kunnen zich aan melden voor deelname aan de vierde editie van de Gaia Green Awards.

De award wordt met een publieksprijs en het toevoegen van de Dutch Cuisine Award uitgebreid van 4 naar 6 categorieën. De winnaars van de Gaia Green Awards 2019 worden 24 september 2018 bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Gaia Green Awards

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecaondernemers uit Nederland en België die zich het aantoonbaar hebben ingespannen om hun organisatie te verduurzamen. De award kent 3 categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens. De award heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren.

Uitbreiding

Het aantal aanmeldingen voor de Gaia Green Awards neemt jaarlijks toe. Na vorig jaar te zijn uitgebreid naar België, worden er deze editie 2 nieuwe categorieën toegevoegd; de Dutch Cuisine Awards en de publieksprijs.

Ook voor de editie van 2019 zijn er ambitieuze groeidoelstellingen, o.a. door de samenwerking met de nieuwe partner Dutch Cuisine wordt gestreefd naar meer bekendheid, meer deelnemers en meer impact. Judith van Diepen van Dutch Cuisine vertelt trots over de samenwerking: 'Dutch Cuisine heeft de ambitie om de Nederlandse eetcultuur meer op de kaart te zetten. Onze ambities en doelgroep sluiten naadloos aan bij de ambities en doelgroep van de Gaia Green Awards; het stimuleren van duurzaam ondernemen in de horeca'.

Winnaars 2018

In 2018 zijn de Gaia Green Awards voor de derde keer uitgereikt in Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam. De winnaars in 2018 per categorie zijn Court Garden Hotel (categorie hotels), De Sjuut (categorie restaurants) en Qi (categorie strandpaviljoens). Alle drie opvallende horecalocaties die zich onderscheiden door hun ruime aandacht voor duurzaam ondernemen binnen de bedrijfsvoering. Tijdens de feestelijke uitreiking afgelopen september onder begeleiding van ambassadeur Léon Keekstra is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt met een duurzame menukaart. De Falco Eleonora Award 2018 is gegaan naar Restaurant Pllek in Amsterdam.

Aanmelden

Strandpaviljoens, hotels en restaurants kunnen zich van 15 januari t/m 15 april 2019 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl. Voor het eerst kunnen deze editie ook bezoekers en gasten van een horecalocatie een locatie nomineren.

Via een beoordeling van de inschrijving door een deskundige vakjury in combinatie met onder andere mysterie visits aan alle genomineerde bedrijven komen we uiteindelijk op dinsdag 24 september 2019 tot de finale ronde waarin de uiteindelijke winnaars hun award in ontvangst zullen nemen.