Tweede editie Nationale Horecadag in teken van trots

Tweede editie Nationale Horecadag in teken van trots

Vrijdag 9 oktober 2020 brengt horeca Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Het thema van de tweede editie van de Nationale Horecadag is ´Trots op de horeca´.

'Deze editie van de Nationale Horecadag wordt geen feestdag, maar wel een dag waarop de horeca positiviteit uitstraalt. We doen het ontzettend goed met elkaar, innovatief en ondernemend als we zijn. Op 9 oktober heffen wij met zijn allen het glas, op elkaar, op onze mooie branche en iedereen die hierin werkt', aldus Arco Noorlander van VHC. Meerdere horecaprofessionals hebben uitgesproken mee te doen aan deze dag.

Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) vertelt enorm trots te zijn op de horeca en alle horecaprofessionals. 'Het zijn zware tijden voor de horeca, maar als branche hebben we laten zien bijzonder veerkrachtig en innovatief te zijn. De crisis legt niet alleen de zwakke punten bloot van onze branche, maar laat vooral zien waar wij goed in zijn. Flexibel inspelen op wat er gevraagd wordt, ook binnen de maatregelen van de overheid. Het is geen periode om te feesten, maar wel een periode waarin je behoefte hebt aan een feestje. Op 9 oktober roepen we iedereen op een toost uit te brengen, thuis of in je favoriete horecazaak. Op de Nationale Horecadag 2020 laten we zien dat we trots zijn op de horeca en op elkaar.'

Trots op vertrouwen van gasten

Sterrenchef Ron Blaauw proost ook mee op de horeca tijdens de Nationale Horecadag 2020. 'De horeca is en zal altijd de huiskamer van Nederland blijven. We hebben het geweldig gedaan met z’n allen en ik ben ontzettend trots op alle horecatoppers, maar ook op al onze gasten die terugkomen en vertrouwen hebben in ons. Op 9 oktober proosten wij mee op de horeca', aldus Ron Blaauw.