nieuws

Hotelvastgoed levert toprendementen op

Hotel

Hotels worden steeds interessanter als beleggingsobject. De rendementen stijgen alsmaar, vooral in Amsterdam. Het rendement op hotelvastgoed is tegenwoordig zelfs interessanter dan beleggen in winkels en kantoren.

Hotelvastgoed levert toprendementen op

Dat concludeert de ING Bank op basis van een studie over beleggingskansen binnen hotelvastgoed. Volgens het onderzoek is de verhandelbaarheid van hotelvastgoed verbeterd, waardoor investeren in vastgoed steeds interessanter wordt.

De ING Bank constateert dat hotelvastgoed meer kansen biedt voor beleggers. Belangrijk daarvoor is dat de markt inzichtelijk is, laat ING weten. Binnen de hotelmarkt betekent dit concreet dat kwaliteiten van hotels meetbaar moeten zijn.

Piek

In ons land vinden jaarlijks tot enkele honderden miljoenen euro’s plaats aan transacties. De piek van overdracht van hotelvastgoed van ketens naar investeerders ligt achter ons, concludeert ING.

In 1998 vormden hotelexploitanten nog veruit de grootste investeerdergroep in hotelvastgoed, maar geleidelijk zijn dat private equity en vermogende particulieren geworden.

Cash flow

De vooruitzichten voor de Nederlandse hotels zijn volgens ING structureel positief, mede door internationale vervlechting en goedkope vliegreizen. Hotels zullen over het algemeen voldoende winstgevend zijn en cash flow generen, Wat resulteert in waarde- en prijsstijgingen van hotelvastgoed.

Volgens ING vindt er een belangrijke ontwikkeling plaats in Amsterdam. ‘Conclusie is dat het hotelvastgoed nergens zo veel rendement oplevert als in Amsterdam. Dat heeft te maken met de ligging, nabij Schiphol. Het rendement op hotelvastgoed is in Amsterdam, anders dan in de rest van Nederland, zelfs groter dan bijvoorbeeld op winkels of kantoren’, aldus ING in een toelichting op de studie.

Zie ook

Reageer op dit artikel