nieuws

Amsterdam selectief met nieuwe hotels

Hotel

Amsterdam laat selectief nog nieuwe tophotels toe in het centrum. Ook unieke hotelconcepten maken kans op vestiging in de binnenstad. De stad noemt geen quota meer voor het aantal kamers dat er nog bij mag komen.

Amsterdam selectief met nieuwe hotels

Dit staat in het concept Hotelbeleid Binnenstad 2012-2015. Hierin staat onder welke voorwaarden de stad de ontwikkeling van nieuwe hotels mogelijk wil maken.Het nieuwe beleid
gaat uit van spreiding door hotelinitiatieven alleen in die gebieden toe te staan die een toeristische impuls kunnen gebruiken. Centrum Oost en het Waterlooplein zijn twee van deze gebieden. Ook wordt meer aandacht geschonken aan de kwaliteit en duurzaamheid van hotelontwikkelingen.

Amsterdam is dè hotellocatie van Nederland met meer dan 370 hotels en 22.000 kamers. 64 procent van deze hotels en bijna de helft van alle kamers is in het centrum gevestigd. De binnenstad huisvest meer hotelkamers dan Den Haag, Rotterdam en Utrecht samen.

Het nieuwe hotelbeleid ligt vanaf vrijdag 21 oktober ter inzage bij het Stadsdeel Centrum van Amsterdam.

Reageer op dit artikel