nieuws

Vraagtekens rond komst Hilton naar Maastricht

Hotel

Het is uiterst onzeker of er in 2013 een Hilton-hotel in Maastricht de deuren opent. Bij het bekendmaken van de nieuwbouwplannen langs de Maas werd dat jaar wel als uiterste streefdatum genoemd. De keten toont nu interesse in bestaande hotels in de stad.

Vraagtekens rond komst Hilton naar Maastricht

Het bestemmingsplan voor een nieuw hotel aan de Franciscus Romanusweg in Maastricht moet nog geschreven worden, bevestigt de gemeente Maastricht tegenover Dagblad de Limburger.

Eind oktober spreekt het stadsbestuur met ontwikkelaar Ovile dat financiers voor het vijfsterrenhotel moet zoeken. Philip Schaap van Ovile geeft toe dat er weinig schot in de zaak zit. Volgens Schaap zijn er archeologische vondsten gedaan op de plek waar het Hilton moet komen, waardoor de bouw vertraagd is. De gemeente Maastricht weet echter niets van een eventuele opgraving.

Betrouwbare bronnen beweren dat Hilton inmiddels ook interesse heeft getoond in bestaande hotels in Maastricht, die dan onder de vlag van Hilton zouden gaan functioneren, meldt de lokale krant.

Onder meer het Derlon Hotel aan het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht zou de belangstelling van de Amerikaanse hotelgigant hebben gewekt. Derlon-eigenaar Benoit Wesly bevestigt de interesse, maar wil lopende de onderhandelingen verder niets kwijt over de contacten met Hilton.

Deepak Seth, vice-president Development bij Hilton Worldwide, laat alle opties nog open. Volgens Seth worden diverse mogelijkheden, nieuwbouw én bestaande bouw, bekeken. Concreet zijn deze plannen echter nog niet, zegt Seth. ‘Op dit moment is geen enkel project afgerond of ver genoeg om naar buiten te brengen.’

Reageer op dit artikel