nieuws

Vijfsterren slapen in Amsterdam kost 201 euro

Hotel

Een gast die een vijfsterrenhotel wil boeken in Amsterdam betaalt gemiddeld 201 euro per nacht. Slapen op hetzelfde niveau in Parijs kost gemiddeld nog maar 188 euro. In New York betaalt de gast aanzienlijk meer voor overnachten in luxe: 379 euro per nacht.

Vijfsterren slapen in Amsterdam kost 201 euro

Volgens boekingssite hotels.com profiteren reizigers wereldwijd van sterke prijsdalingen in het luxe segment. ‘Tijdens de eerste helft van 2011 waren vier- en vijfsterrenkamers in verscheidene wereldsteden aanzienlijk goedkoper dan een jaar geleden,’ aldus de boekingssite in een persbericht.

Amsterdam

Wat de prijs voor een vijfsterren kamer in jaar geleden was, vermeldt het bericht echter niet. De daling in Parijs bedroeg 39 procent. Miami Helsinki (127 euro) en Jeruzalem zakten twintig procent in prijs.

En de prijs voor een vijfsterrenkamer in New York ligt dan wel 178 euro hoger dan in Amsterdam, ook hier daalde de prijs met tien procent.

Reageer op dit artikel