nieuws

Restaurant WTC-Hotel moet naam Loft verwijderen

Hotel

Het restaurant op de bovenste etage van het WTC Hotel in Leeuwarden moet de naam Loft verwijderen. Dit is de uitslag van een kort geding dat de uitbaatser van een inspiratiecentrum met dezelfde naam in Boksum had aangespannen.

Restaurant WTC-Hotel moet naam Loft verwijderen

Binnen tien dagen moet het restaurant de naam Loft van de gevel verwijderen. Een nieuwe naam voor het restaurant is er nog niet. De directeur van het WTC Expo dat het restaurant exploiteert, is overvallen door het besluit van de rechter en heeft zich niet voorbereid op een naamswijziging.

‘Loft is een algemene benaming. Wij dachten echt dat we in ons recht stonden. Een inspiratiecentrum in een voormalige kerk in Boksum en een a la carte restaurant in Leeuwarden zijn in mijn ogen heel verschillend,’ aldus directeur Robert Berting. Hoewel Berting het niet eens is met het besluit van de rechter is in overleg met een advocaat besloten af te zien van hoger beroep.

Prijsvraag

De naam moet binnen tien dagen zijn aangepast. Het restaurant heeft nu maar een prijsvraag uitgeschreven om ideeën op te doen voor de nieuwe naam. ‘Binnen tien dagen moeten we er uit zijn. Een restaurant zonder naam, dat kan natuurlijk niet.’

Op dinsdag 8 november werd Loft, het hoogste restaurant van Friesland geopend. Het restaurant zit op de elfde etage van het WTC Hotel in Leeuwarden van Westcord, op zo’n 44 meter hoogte.

Reageer op dit artikel