nieuws

Akkoord achterban FNV op nieuwe cao

Hotel

De achterban van FNV Horeca is akkoord met de nieuwe cao. Dit voorkomt op de valreep een cao-loos tijdperk voor de horecasector. De cao-commissie van de FNV heeft dondermiddag 1 april haar toestemming gegeven.

Akkoord achterban FNV op nieuwe cao

‘Wij zijn er blij mee dat er een cao is voor de horeca. Het was een lastig traject, maar dan toch een acceptabel resultaat tegen alle verwachtingen in. Dit zegt Milen van Boldrik, sectorbestuurder van FNV Horeca over het alsnog bereikte akkoord.

Boldrik vervolgt: ‘Ik denk dat dit oprecht beter is voor iedereen: werknemers en werkgevers.’ In de nieuwe cao is afgesproken dat loonsverhoging worden uitgesteld tot 2011. Wel blijft de eindejaarsuitkering bestaan.

Salarisverhoging

Per 1 januari 2011 gaan de salarissen van horecamedewerkers wel met 0,75 procent omhoog. Per 1 juli 2011 volgt nog eens een loonsverhoging van 1 procent.

Naast de stapsgewijze loonsverhoging is ook afgesproken dat er gedurende de looptijd van de huidige cao afspraken worden voorbereid voor de cao die vanaf maart 2012 moet gelden. Deze afspraken gaan over de vakvolwassen leeftijd en het aantal arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd.

Reageer op dit artikel