nieuws

Amstel had interesse in restaurant met Ducasse

Hotel

Het Amstel Hotel in Amsterdam heeft in het verleden interesse gehad om een restaurant te openen in samenwerking met de Franse culinaire grootmeester Alain Ducasse. Op dit moment overweegt Ducasse niet om in ons land een restaurant te openen.

Amstel had interesse in restaurant met Ducasse

‘Het was destijds een mogelijkheid maar nu niet meer’, antwoordde Ducasse tijdens de opnamen voor het televisieprogramma Collegetour op 14 maart in Amsterdam op de vraag of hij in onze hoofdstad een restaurant wil starten. Hij gaf toe dat het toen om het Amstel Hotel ging. ‘Het was lang geleden’, voegde de topkok eraan toe.

Ducasse liet verder weten geen restaurant te willen opstarten in ons land. ‘Er zijn genoeg goede koks in Nederland. Ik wil geen concurrent van hen zijn.’

Alain Ducasse was op 14 en 15 maart in Nederland, op uitnodiging van Collegetour. Hij overnachtte echter niet in het Amstel-hotel. Op zijn verzoek sliep Ducasse in hotel The Dylan in Amsterdam. ‘Het is een geweldige locatie en een mooi boutiquehotel’, liet hij aan Misset Horeca weten over deze keuze.

De uitzending van het programma Collegetour met Alain Ducasse als hoofdgast is op donderdag 24 maart om 21.00 uur op Nederland 3.

Reageer op dit artikel