nieuws

Andere exploitant stadionhotel Zwolle

Hotel

De projectontwikkelaar van het FC Zwolle stadion moet op zoek naar een andere exploitant voor het stadionhotel. Horeca-ondernemer en cateraar Wim Salomons, die het hotel zou exploiteren, krijgt de financiering niet rond.

Andere exploitant stadionhotel Zwolle

De projectontwikkelaar heeft dat aan de gemeente laten weten, meldt RTV Oost. Bij het FC Zwolle stadion moeten een hotel, een disco en een partycentrum komen. Salomons zou in eerste instantie alle horeca-activiteiten in het stadion gaan uitbaten.

Of hij ook afhaakt voor de stadioncatering, het restaurant, ‘restaria’, sportcafé en megadiscotheek waar 5000 man in past, is niet bekend.

Eerder haakte een mogelijke exploitant al af die er een luxe zakenhotel van wilde maken. Ook hij kreeg de financiering niet rond.

Salomons bedrijf Hanze Catering raakte enkele jaren terug in zwaar weer. Hij moest zeventig mensen ontslaan om er eind 2006 weer bovenop te komen. Net toen zijn bedrijf weer in de zwarte cijfers zat, meldde hij zich voor deze megaklus, waar hij nu dus alweer -deels- vanaf moet zien.

Zie ook: