Bilderberg hotels halen foie gras van de kaart

Bilderberg hotels halen foie gras van de kaart

De Bilderberg hotels halen foie gras van de menukaart. Dit heeft de hotelgroep per brief aan de Stichting Wakker dier laten weten. 'Commercieel directeur Arlette Gilbert heeft opdracht gegeven aan alle Bilderberg hotels en restaurants het dieronvriendelijke product van de menukaart te halen,' zegt Wakker Dier.

Bilderberg heeft twintig vier- en vijfsterrenhotels in Nederland. De keten liet volgens Wakker Dier in 2002 al weten de ganzenlever van de kaart te halen, maar later is het product weer teruggekeerd.

Trechter

Voor de productie van foie gras worden ganzen en eenden op een omstreden wijze gevoederd. Met een lange buis in de keel wordt driemaal daags een vette maïspap in de maag van de dieren gepompt. Hierdoor zwelt de lever op tot zes à tien keer de normale grootte. Deze productiemethode is in Nederland verboden.

Vele ondernemers en restaurants gingen Bilderberg voor en zijn na aandringen van Wakker Dier gestopt met het aanbieden van foie gras. Onder hen zijn KLM, Bijenkorf, Makro, Holland Casino en PGGM.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.