nieuws

Bilderberg profiteert van vroege sanering

Hotel

Bilderberg heeft sinds september 2008 toen de crisis zijn intrede deed zeker tweehonderd banen geschrapt. Door vroegtijdig met de stofkam door de organisatie te gaan heeft de hotelketen volgens topman Dries van der Vossen het afgelopen jaar beter gedaan dan de markt.

Bilderberg profiteert van vroege sanering

De omzet van Bilderberg daalde vorig jaar met 18 procent naar 90,3 miljoen euro, zo meldt Het Financieele Dagblad. De nettowinst liep terug van 8,7 naar 4,7 miljoen euro.

Algemeen directeur Dries van der Vossen zegt in de zakenkrant dat zijn hotelbedrijf het beter heeft gedaan dan de markt. Dit komt vooral door het vroegtijdig reorganiseren van de organisatie. Sinds september 2008 verdwenen er tweehonderd banen waarmee het totaalaantal medewerkers op 1.300 uitkomt.

Prijsdumpen

Van der Vossen zegt verder dat het massaal prijsdumpen van hotelkamers onverstandig is. Volgens de topman duurt het zeven jaar voor een bepaald prijsniveau weer is opgebouwd.

‘In plaats van afbraakprijzen kun je bijvoorbeeld beter drie nachten voor de prijs van twee aanbieden, liefst met een zondagnacht die moeilijk te verkopen is’, aldus Van der Vossen.

Van der Vossen verwacht pas in 2012 herstel in de hotelsector. Van der Vossen: ‘Het zal nog zeker twee jaar duren voordat we weer de goede niveaus van 2007 hebben bereikt’.

Reageer op dit artikel