nieuws

Borgsom moet diefstal in hotels tegengaan

Hotel

Hotels in Londen en Parijs gaan met een borg de strijd aan tegen brutale gasten. Een toenemend aantal vijfsterrenhotels heeft te maken met diefstal. Een waarborg van 100 euro per nacht moet dat tegengaan.

Borgsom moet diefstal in hotels tegengaan

Gasten van luxe hotels worden steeds vaker betrapt met spullen die niet van hen zijn, zo meldt De Telegraaf. Zelfs led-tv’s zijn niet (meer) veilig. Ook populair blijken iPads, Nespresso-koffiemachines, flessen uit de minibar, iPod-docks, vergulde wc-rollen en exclusieve donsdekens.

In de Europese hoofdsteden Londen en Parijs betalen gasten sinds deze zomer daarom een borg van 100 euro per nacht, bovenop de kamerprijs. Dit bedrag moet dienen als afschrikmiddel.

De Telegraaf verwijst in het artikel naar Het Laatste Nieuws, dat Baptiste van Outryve aan het woord laat. De woordvoerder van touroperate Pegase vertelt dat ze een hotel kent waar in de kelder maar liefst 24 tv’s op voorraad liggen, voor het geval er weer een van de kamer is verdwenen.

Reageer op dit artikel