Brad Pitt ontwerpt 'groen' hotel

Brad Pitt ontwerpt 'groen' hotel

Acteur Brad Pitt gaat een milieuvriendelijk resort ontwerpen in Dubai. Het vijfsterrenhotel zal uit ruim achthonderd kamers bestaan, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

De 44-jarige acteur maakt deel uit van een team ontwerpers dat wordt geleid door architectenbureau Graft uit Los Angeles. ‘Acteren is mijn werk, maar architectuur is mijn passie’, laat hij weten in een verklaring. De filmster houdt zich al langer bezig met architectuur, maar hij noemt het hotel zijn eerste grote project, schrijft De Pers.

Pitt bouwt samen met zijn vriendin Angelina Jolie ook betaalbare milieuvriendelijke woningen in New Orleans, dat drie jaar geleden werd getroffen door de orkaan Katrina. Hiervoor benaderde hij onder meer het Rotterdamse architectuurbureau MVRDV, dat een vijftal prototypes ontwierp.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.