nieuws

Btw-verschil op parkeervoorzieningen hotels

Hotel

Koninklijke Horeca Nederland waarschuwt hoteliers dat ze verschil in btw moeten aanbrengen voor gasten die overnachten en zij die alleen dineren of voor een vergadering komen. Check uw aangifte op het juiste tarief, luidt het advies.

Btw-verschil op parkeervoorzieningen hotels

Hoeveel btw brengt u in rekening bij uw gasten? vraagt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op haar website. De brancheorganisatie wijst hoteliers op het verschil in de hoogte van de btw tussen gasten die wel en gasten die niet overnachten.

Het standaard btw-percentage voor parkeren is 19 procent. Voor het aanbieden van parkeervoorzieningen in combinatie met het verstrekken van logies geldt echter een tarief van 6 procent.

Verschillende hoteliers in Den Haag hebben hun boeken eens goed onderzocht. Daaruit bleek dat zij de afgelopen jaren teveel btw hebben afgedragen. Vervolgens dienden zij een bezwaar in bij de Belastingdienst, hetgeen geleid heeft tot terugbetaling van aanzienlijke bedragen.

De precieze informatie over dit verschil is te vinden op de site van de Belastingdienst.