nieuws

Cox & Co wil af van Landhotel Cox

Hotel

Landhotel Cox in Roermond wordt afgestoten. Eigenaar Cox & Co wil het hotel verhuren of verkopen. Ook horecabedrijf Markt 10 in Roermond wordt door Cox & Co van de hand gedaan.

Cox & Co wil af van Landhotel Cox

Eigenaar Wim Cox meldt het voorgenomen besluit in een persschrijven. De voorgenomen verhuur van Landhotel Cox of, indien het niet anders kan, verkoop van het hotel betreft een strategische keuze, zo laat Cox weten.

Het heeft niets te maken met de situatie omtrent de afslag nabij het hotel. Landhotel Cox ligt al geruime tijd in de clinch over het mogelijk verplaatsen van een afslag bij het hotel zodat de bereikbaarheid lastiger wordt. Volgens Cox heeft het hotel de laatste jaren niet of nauwelijks bijgedragen aan het rendement van de holding.

Markt 10 wordt verhuurd omdat het sinds de opening in september 2008 niet aan de verwachtingen heeft voldaan. Cox: ‘Daarnaast heeft de economische crisis, welke uitbrak op het moment van openen, vanzelfsprekend niet bijgedragen aan de bespoediging van het bereiken van de gewenste resultaten’.

Cox stelt dat het besluit inhoudt dat ‘een van de pareltjes’ in de verhuur wordt gezet. Cox: ‘Dit houdt in dat de gehele exploitatie van Markt 10 door derden kan worden gehuurd ter uitbating van het concept’.

Cox & Co is uitbater van diverse horecaexploitaties bij vestigingen van Intratuin in Limburg. Daarnaast is het onder meer exploitant van diverse eet- en drinkgelegenheden in Roermond.

Reageer op dit artikel