nieuws

Doorstart Hotel Doesburg moeizaam

Hotel

Het vinden van een koper die een doorstart wil maken met het failliete Hotel Doesburg gaat moeizaam. Er is een bod uitgebracht op het hotel maar dat is volgens de curator ‘niet denderend’.

Doorstart Hotel Doesburg moeizaam

Er waren drie kandidaten met interesse in het hotel. Slechts een daarvan heeft daadwerkelijk een bod uitgebracht.

Curator Barend ten Doesschate zegt in dagblad De Gelderlander dat de bank ‘zit te broeden of het bod acceptabel is’, zegt curator Barend ten Doesschate. Ten Doesschate is verantwoordelijk voor de afhandeling van het faillissement.

De curator probeert het hotel vooralsnog buiten een openbare verkoop te houden. Daarom wordt er gepraat met potentiële kopers en de bank. De bank heeft op dit moment de belangrijkste stem in het vervolg van Hotel Doesburg, omdat die er het meeste geld in heeft zitten.

Ten Doesschate: ‘Maar als er tegen de winter niets is veranderd, komt een openbare verkoop wel in zicht. Als de bank het hotel niet veilt, doe ik het. Een faillissement is gericht op opruimen, daarvoor ben ik aangesteld.’