nieuws

Drugs en paspoorten verstopt in hotel Schiphol

Hotel

Slopers hebben eind vorige week bij werkzaamheden in een hotel achter de douane op Schiphol bolletjes cocaïne aangetroffen achter muren en plafondplaten. Het gewaarschuwde Schipholteam, een samenwerking tussen douane en marechaussee, onderzocht het hotel grondig en vond naast 120 bolletjes cocaïne ook xtc, marihuana en verborgen paspoorten.

Drugs en paspoorten verstopt in hotel Schiphol

Volgens geruchten zou het gaan om het 33 kamers tellende Mercure Schiphol Terminal in lounge 3, achter de paspoortcontrole. Een woordvoerster van het hotel kan niet op vragen ingaan, maar bevestigt wel dat het hotel op dit moment gesloten is voor renovatie.

Slopers kwamen in enkele kamers colletjes cocaïne tegen. Nadat de marechaussee met drugshonden alle kamers had doorzocht, werd de buit geteld en lagen er meer dan 120 bolletjes cocaïne, xtc-pillen, zakjes marihuana en zelfs enkele paspoorten.

De marechaussee vermoedt dat de spullen in de loop der jaren zijn achtergelaten door bang geworden smokkelaars die de strenge controles niet durfden trotseren met de goederen, schrijft BN/De Stem.

Reageer op dit artikel