nieuws

Friese hotelkamers hot door Elfstedenkoorts

Hotel

Er is een run gaande op hotelkamers in Friesland. Dit naar aanleiding van toenemende geruchten over een Elfstedentocht op korte termijn. Veel schaatsliefhebbers zoeken op internet naar hotelkamers in en om Leeuwarden.

Friese hotelkamers hot door Elfstedenkoorts

Een woordvoerder van Friesland Marketing constateert veel online zoekopdrachten naar hotelkamers in en om Leeuwarden de laatste dagen. ‘Er wordt fanatiek gezocht naar plaatsen om te overnachten’, zegt hij tegenover Trouw.nl.

Woensdag voorspelde directeur Harry Otten van Meteoconsult dat de Elfstedentocht ergens volgende week verreden kan worden. Wel voegde hij eraan toe dat het sneeuw op het ijs eerst verwijderd moet worden. Otten liet dinsdag 28 december als mogelijke schaatsdatum vallen.

Het WTC Hotel in Leeuwarden wordt inmiddels plat gebeld met aanvragen, die overigens allemaal afgewezen moeten worden. Het WTC Hotel wordt bij het doorgaan van de Elfstedentocht ingericht als hotel voor de pers.

Een ander hotel in Leeuwarden, het Eden Oranje Hotel, krijgt aanvragen binnen sinds de vorstperiode is gestart. Het hotel werkt met een wachtlijst omdat niet duidelijk is of de tocht der tochten wordt verreden en zo ja, wanneer. Grand Hotel Post-Plaza in Leeuwarden laat weten ook met een lijst te werken, maar nog wel kamers vrij te hebben.