nieuws

Gevelplaten Hilton in mei weer terug

Hotel

De gevelplaten van het Hilton Rotterdam die in 2005 zijn verwijderd na een valincident, hangen in mei weer aan de gevel van het vijfsterrenhotel. Daarmee is de kritiek over het gebouw van architectuurliefhebbers vrijdagochtend in De Telegraaf niet meer van toepassing.

Gevelplaten Hilton in mei weer terug

Dat laat Jan van der Putten van Hilton weten. Van der Putten is cluster general manager van Hilton Schiphol, Hilton Den Haag en Hilton Rotterdam en treedt in die hoedanigheid op als woordvoerder van de Rotterdamse vestiging.

Sloop

Architectuurliefhebbers lieten zich in De Telegraaf vrijdag 30 maart nogal kritisch uit over Hilton Rotterdam, de Pathé-bioscoop en NS-station Blaak. Ze vinden dat de gebouwen in een verwaarloosde staat zijn en dat het tijd wordt voor sloop.

‘Ons pand verkeert in prima staat. Wel is het zo dat het er nu minder spectaculair uitziet zonder gevelplaten. We hebben in 2005, nadat er een plaat naar beneden was gekomen, alle platen van het pand gehaald. In mei hangen ze weer aan het pand. Door allerlei regels heeft dit nogal lang geduurd’, aldus Van Putten.

Toekomstplannen

Na het terughangen van de verwijderde gevelplaten wil Hilton Rotterdam door met de ontwikkeling van het hotel. ‘Hilton is van plan in de toekomst nummer één van Rotterdam te blijven’, stelt Van der Putten zonder in te gaan op de exacte plannen. Hij verwacht binnen enkele maanden naar buiten te komen over de toekomstplannen van Hilton Rotterdam.

Hilton Hotel Rotterdam werd in 1963 geopend. Het opvallende gebouw is van de bekende Rotterdamse architect Maaskant en heeft de status van ‘beschermd stadsgezicht’. De dagelijkse leiding wordt gevoerd door Frederieke Boomsma, die in januari Robert Krygsman verving. Boomsma was doorvoor operationeel directeur van Hilton Schiphol. Krygsman is overgestapt naar Hilton Antwerpen.

Zie ook:

Sloop Hilton Rotterdam bepleit

Hilton Garden Inns naar Nederland

Reageer op dit artikel