nieuws

Hans Kennedie: ‘Er zijn fouten gemaakt

Hotel

Voormalig topman Hans Kennedie van Golden Tulip heeft een jaar na het faillissement van de hotelketen een verklaring uitgebracht. Daarin stelt Kennedie dat het economische klimaat eerder gemaakte fouten niet meer konden herstellen. Om welke fouten het gaat, wordt niet gemeld. Verder wil Kennedie niet ingaan op vragen.

Hans Kennedie: ‘Er zijn fouten gemaakt

Ruim een jaar na het faillissement van de Golden Tulip-hotels en de verkoop van het franchisemerk Golden Tulip heeft Hans Kennedie na herhaaldelijk verzoek van en de belofte aan Misset Horeca een slotverklaring uitgebracht.

Daarin staat te lezen dat Golden Tulip, gedurende de periode onder leiding van Kennedie (van 2002 tot 2009) vele successen heeft gekend. ‘Helaas zijn er ook fouten gemaakt, die mede door het toen en thans voortdurende financiële klimaat niet meer hersteld konden worden. Uiteindelijk heeft dit er toe geleid, dat de merken, organisatie en huurcontracten binnen een periode van vier maanden verkocht werden’, aldus Kennedie.

Kennedie predikt rust, nu Golden Tulip als franchisemerk weer aan de weg timmert. Kennedie: ‘De organisatie is inmiddels een nieuwe weg ingeslagen en de eerste vruchten van dat beleid zijn zichtbaar. Vanzelfsprekend wens ik de gehele organisatie van Golden Tulip alle succes toe op weg naar het vijftig jarig bestaan van dit mooie merk’.

Kennedie laat verder weten niet bereid te zijn om verdere vragen omtrent Golden Tulip te beantwoorden.

Inmiddels is de in Zwitserland woonachtige Kennedie een nieuwe hotelgroep gestart. Vorige maand werd bekend dat de Zwitserse hotelgroep internationale ambities heeft en ook interesse heeft in ons land.

Reageer op dit artikel